en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

Aktivnosti

SPEF

Danas je, u službenim prostorijama Sarajevske berze, potpisan Sporazum o naučnoj i stručnoj saradnji između Sarajevske berze i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Tokom sastanka, koji je prethodio potpisivanju ovog sporazuma, članovi uprave Sarajevske berze na čelu sa direktorom Tarikom Kurbegovićem, razgovarali su o različitim aspektima međusobne saradnje sa dr.sc. Safetom Kozarevićem, dekanom Ekonomskog fakulteta u Tuzli, i njegovim saradnicima.

Energoinvest

U okviru zvanične posjete delegacije Istanbulske berze Sarajevskoj berzi danas je upriličen susret predstavnika ove dvije berze sa predstavnicima „Energoinvesta“, jedne od kompanija sa index-a SASX-10.

Tokom razgovora, dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze i Adnan Serhat Gorgun, direktor sektora za listing, marketing i prodaju Istanbulske berze, predstavii su okvire međusobne strateške saradnje, te efekte te saradnje na kompanije sa domaćeg tržišta kapitala mr Enesu Čengiću, direktoru Energoinvesta i njegovim saradnicima.

Na zasjedanju Godišnje skupštine Federacije euro-azijskih berzi (FEAS), te na sastanku radnog komiteta i sjednice Izvršnog odbora ove međunarodne organizacije, koja će bit će održana u Zagrebu, Hrvatska, 19. i 20. novembra ove godine, Sarajevsku berzu-burzu predstavljat će dr Tarik Kurbegović, direktor SASE.

Sarajevska berza učestvovat će u radu svih tijela FEAS-a, gdje je prvog dana predviđen radni sastanak za članice na kojem će se, kako je najavljeno, razgovarati o poboljšanju rizika poslovanja na berzi: od strategije rizika do rizika menadžementa, kao i o tržištu intelektualnog vlasništva, te drugim aktuelnim temama razvijenijih tržišta ovog regiona.

Tokom Investicijske konferencije (Investment Conference – Road Show), koja se danas održala u Velikoj Britaniji, u finansijskom centru Londona, u zgradi HSBC banke, bosanskohercegovačko tržište kapitala predstavio je stranim investitorima dr. Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze.

Direktor Kurbegović je tokom prezentacije upoznao strane investitore sa mogućnostima ulaganja i investiranja u tržište Federacije BiH, te sa sigurnošću takvog investiranja i uređenosti domaćeg tržišta kapitala.

Tržište kapitala RS-a je, kroz svoje izlaganje predstavio Milan Božić, direktor Banjalučke berze.

Press

Sarajevska berza – burza bila je domaćinom sastanaka radnog komiteta i Izvršnog odbora Federacije euro-azijskih berzi (FEAS), održanog jučer, 23. 05. 2013. Godine u Poslovnom centru UNITIC, u Sarajevu.

Zasjedanje Radnog komiteta otvorio je predsjednik ovog komiteta, Ivan Takev, direktor Bugarske berze, a potom je Tarik Kurbegović, direktor SASE, prisutnima poželio dobrodošlicu u Sarajevo, i u Bosnu i Hercegovinu, istakavši da je Sarajevskoj berzi bilo zadovoljstvo biti domaćin FEAS-u.

 

SASE Newsletter

If you want to receive reports, exchange rates or trade reports via e-mail, it is necessary to subscribe for SASE Newsletter.

SASE OBS

If you want to have access to the current information from the market become a user of the Trading Observer Desktop application.

Marketing

On the website of the Sarajevo Stock Exchange you can rent advertising space in a variety of formats.

Contact

  • Address: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Phone: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba