en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

SASE Press

Press

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara danas su posjetili Sarajevsku berzu-burzu u okviru redovnih edukacijskih aktivnosti i kontinuirane saradnje između ove dvije institucije. Tokom posjete, upriličena je prezentacija o načinu rada i fukcionisanja berzanskog tržišta, kroz koju su se studenti upoznali sa osnovnim informacijama o Sarajevskoj berzi, ulozi berze u ekonomiji, važnosti finansijskog tržišta, ali i sa konkretnim načinima kupovine i prodaje vrijednosnih papira.

Press

U okviru Okruglog stola na temu „Islamska ekonomija“, zasebnog događaja na platformi 8-og Sarajevo Biznis Foruma (SBF 2017), Sarajevska berza-burza je predstavila „SASE Islamski indeks – u saradnji sa BBI bankom“, koji je lansiran 10. oktobra prošle godine. Inače, ovo je prvi, i za sada jedini, islamski indeks dionica u ovoj regiji, pa i šire.

Press

Na današnji dan, prije 15 godina obavljena je prva transakcija na Sarajevskoj berzi-burzi vrijednosnih papira. Ukupan promet tog prvog dana trgovine iznosio je 3.099,20 KM i realiziran je u dvije transakcije. Tog utorka, 12. aprila 2002. godine, protrgovano je deset dionica (tadašnjeg) Privatizacijskog investicionog fonda "Big Investiciona grupa" po cijeni od 9,92 KM po dionici, kao i 30 dionica "VGT-Osiguranja" d.d. Visoko, po cijeni od 100,00 KM po dionici.

PR & Marketing


Almedina Martinčević
e-mail: almedina.martincevic@sase.ba
Tel:+ 387 33 25 14 65
Fax :+ 387 33 55 94 60
Sarajevska berza - burza
Đoke Mazalića 4/I
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina


SASE Bilten

Ukoliko želite primati izvještaje ,kursne liste i izvještaje o trgovini putem maila, potrebno je da se pretplatite za SASE Bilten.

SASE OBS

Ukoliko želite da imate pristup trenutnim informacijama sa tržišta postanite korisnik Trading Observer Desktop aplikacije.

Marketing

Na web stranicama Sarajevske berze-burze moguće je oglašavanje postavljanjem oglasnih bannera različitih formata.

Kontakt

  • Adresa: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Telefon: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba