en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

SASE Press

Press

Na današnji dan, prije 15 godina obavljena je prva transakcija na Sarajevskoj berzi-burzi vrijednosnih papira. Ukupan promet tog prvog dana trgovine iznosio je 3.099,20 KM i realiziran je u dvije transakcije. Tog utorka, 12. aprila 2002. godine, protrgovano je deset dionica (tadašnjeg) Privatizacijskog investicionog fonda "Big Investiciona grupa" po cijeni od 9,92 KM po dionici, kao i 30 dionica "VGT-Osiguranja" d.d. Visoko, po cijeni od 100,00 KM po dionici.

Press

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2016. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“. Predstavnicima najuspješnijih brokerskih kuća i banaka – članova Berze, nagrade je ispred Sarajevske berze-burze dodijelio Ahmed Hodžić rukovodilac Odjela trgovine i nadzora.

Press

U prostorijama Sarajevske berze-burze nedavno je potpisan ugovor o saradnji između Sarajevske berze i Američkog univerziteta u Sarajevu. Uspostavom ove saradnje, studenti Američkog univerziteta u Sarajevu bit će u prilici upoznati se sa domaćim tržištem kapitala i radom berze. Ugovor su potpisali dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze i Denis Prcić, predsjednik AUBiH (American University Academy).

Marketing & PR


Almedina Martinčević
e-mail: almedina.martincevic@sase.ba
Tel:+ 387 33 25 14 65
Fax :+ 387 33 55 94 60
Sarajevska berza - burza
Đoke Mazalića 4/I
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina


SASE Bilten

Ukoliko želite primati izvještaje ,kursne liste i izvještaje o trgovini putem maila, potrebno je da se pretplatite za SASE Bilten.

SASE OBS

Ukoliko želite da imate pristup trenutnim informacijama sa tržišta postanite korisnik Trading Observer Desktop aplikacije.

Marketing

Na web stranicama Sarajevske berze-burze moguće je oglašavanje postavljanjem oglasnih bannera različitih formata.

Kontakt

  • Adresa: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Telefon: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba