en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

SASE Press

Press

U okviru Okruglog stola na temu „Islamska ekonomija“, zasebnog događaja na platformi 8-og Sarajevo Biznis Foruma (SBF 2017), Sarajevska berza-burza je predstavila „SASE Islamski indeks – u saradnji sa BBI bankom“, koji je lansiran 10. oktobra prošle godine. Inače, ovo je prvi, i za sada jedini, islamski indeks dionica u ovoj regiji, pa i šire.

Press

Na današnji dan, prije 15 godina obavljena je prva transakcija na Sarajevskoj berzi-burzi vrijednosnih papira. Ukupan promet tog prvog dana trgovine iznosio je 3.099,20 KM i realiziran je u dvije transakcije. Tog utorka, 12. aprila 2002. godine, protrgovano je deset dionica (tadašnjeg) Privatizacijskog investicionog fonda "Big Investiciona grupa" po cijeni od 9,92 KM po dionici, kao i 30 dionica "VGT-Osiguranja" d.d. Visoko, po cijeni od 100,00 KM po dionici.

Press

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2016. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“. Predstavnicima najuspješnijih brokerskih kuća i banaka – članova Berze, nagrade je ispred Sarajevske berze-burze dodijelio Ahmed Hodžić rukovodilac Odjela trgovine i nadzora.

SASE Bilten

Ukoliko želite primati izvještaje ,kursne liste i izvještaje o trgovini putem maila, potrebno je da se pretplatite za SASE Bilten.

Aplikacija FAST

Ukoliko želite da imate pristup trenutnim informacijama sa tržišta postanite korisnik Aplikacije FAST.

Marketing

Na web stranicama Sarajevske berze-burze moguće je oglašavanje postavljanjem oglasnih bannera različitih formata.

Kontakt

  • Adresa: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Telefon: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba