en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

Događaji

Press

Prezentaciju o uvođenju Islamskog index-a na SASE predstavili su danas dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze-burze i dr Matej Živković, član Komisije za vrijednosne papire FBiH, u okviru dvodnevne konferencije „Islamska ekonomija i razvoj finansija“, održane u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Kratak pregled globalnog islamskog finansijskog tržišta, njegovog razvoja i pojave institucija, te proizvoda i geografske rasprostranjenosti, izložio je dr Matej Živković, osvrćući se na trenutno stanje, prikazano kroz statističke pokazatelje.

Press

Na konferenciji „Regionalnom saradnjom do uspješnijeg tržišta“, koja je u organizaciji Montenegro berze održana u Podgorici 20. oktobra ove godine, dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze-burze prezentirao je temu „Implikacije implementacije EU regulative na regionalna tržišta kapitala“.

Ustvrdivši pravni okvir EU tržišta kapitala, koji počiva na Direktivi za tržišta finansijskih instrumenata (MIFID – Markets In Financial Instruments Directive), a čine ga još i Direktiva o prospektu, Direktiva o transparentnosti i Direktiva o zloupotrebi tržišta), dr Tarik Kurbegović je istakao da je MIFID jedan od glavnih dijelova i postignuća proizašlog iz Akcionog plana za finansijske usluge, te da se njime regulira uspostavljanje jedinstvenog tržišta i regulatorno uređenje za tzv. Investicijske usluge. Kako bi se obezbijedila implementacija MIFID-a, donijeta su i dva posebna akta, i to u formi posebne direktive i posebnih pravila koji čine tzv. MIFID level 2.

Press

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, u srijedu, 19.03. ove godine je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - lanovima Berze u 2013. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“.

Press

U organizaciji Sarajevske berze-burze proteklog vikenda, od 13. do 15. septembra, održane su 20. Sportske igre berzi centralne i istočne Evrope, u Sarajevu. Sarajevska berza ugostila je kolege iz Turske, sa Istanbulskeberze, iz Slovenije, sa Ljubljanske berze, iz Poljske, sa Centralnog depozita vrijednosnih papira, iz Mađarske, sa Budimpeštanske berze, iz Austrije, sa Bečke berze, iz Grčke, sa Atinske berze, iz Crne Gore, sa Montenegro berze, te dva tima iz Bosne i Hercegovine, sa Banjalučke berze i tim Sarajevske berze.

Press

Prva regionalna konferencija pod nazivom "Tržište kapitala u funkciji razvoja", koju je organizirala Sarajevska berza u saradnji sa Banjalučkom i Montenegro berzom održana je danas, 24.05. u Poslovnom centru UNITIC u Sarajevu.

Konferenciju su uvodnim izlaganjima otvorili direktori Sarajevske berze-burze, dr. Tarik Kurbegović, Banjalučke berze Milan Božić i Montenegro berze Gojko Maksimović.

SASE Newsletter

If you want to receive reports, exchange rates or trade reports via e-mail, it is necessary to subscribe for SASE Newsletter.

SASE OBS

If you want to have access to the current information from the market become a user of the Trading Observer Desktop application.

Marketing

On the website of the Sarajevo Stock Exchange you can rent advertising space in a variety of formats.

Contact

  • Address: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Phone: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba