en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

SASE Press

Press

U prostorijama Sarajevske berze-burze nedavno je potpisan ugovor o saradnji između Sarajevske berze i Američkog univerziteta u Sarajevu. Uspostavom ove saradnje, studenti Američkog univerziteta u Sarajevu bit će u prilici upoznati se sa domaćim tržištem kapitala i radom berze. Ugovor su potpisali dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze i Denis Prcić, predsjednik AUBiH (American University Academy).

Press

Sarajevska berza-burza lansirala je danas SASE Islamski indeks u saradnji sa BBI bankom, povodom čega je upriličena i zajednička konferencija za medije, na kojoj je javnosti predstavljen ovaj indeks. Zvanični SASE Islamski indeks u saradnji sa BBI bankom četvrti je indeks na SASE koji će pratiti kretanje cijena dionica 25 kompanija sa domaćeg tržišta.

Press

Sarajevska berza-burza i BBI banka su se udružile s ciljem kreiranja Liste i Indeksa kompanija čijim dionicama se trguje na SASE, a čije poslovanje je u skladu sa principima islamske ekonomije. Nadamo se da će ovaj projekat podstaći dodatne investicije i interese za kompanije i tržište kapitala u Bosni i Hercegovini.

SASE Bilten

Ukoliko želite primati izvještaje ,kursne liste i izvještaje o trgovini putem maila, potrebno je da se pretplatite za SASE Bilten.

Aplikacija FAST

Ukoliko želite da imate pristup trenutnim informacijama sa tržišta postanite korisnik Aplikacije FAST.

Marketing

Na web stranicama Sarajevske berze-burze moguće je oglašavanje postavljanjem oglasnih bannera različitih formata.

Kontakt

  • Adresa: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Telefon: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba