U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2016. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“. Predstavnicima najuspješnijih brokerskih kuća i banaka – članova Berze, nagrade je ispred Sarajevske berze-burze dodijelio Ahmed Hodžić rukovodilac Odjela trgovine i nadzora.

Tako je u I kategoriji, za ukupan ostvareni promet u prošloj godini „Zlatnu plaketu“ osvojilo društvo „See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, „Srebrena plaketa“ je pripala „Raiffeisen bank BiH“, dok je „Bronzana plaketa“ uručena brokerskoj kući „AW Broker“ d.o.o Sarajevo.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama „Zlatna plaketa“ pripala je brokerskoj kući „AW Broker“ d.o.o Sarajevo, „Srebrenu plaketu osvojilo je društvo „See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, dok je „Bronzanu plaketu“ dobilo društvo „VGT Broker ” d.o.o. Visoko.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su „Addiko bank d.d. Sarajevo“, kome je pripala „Zlatna plaketa“, potom „Raiffeisen bank BiH“ , koji je dobio „Srebrenu plaketu“, te „Unibroker“ d.o.o Sarajevo sa „Bronzanom plaketom“ za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najbolje rangirani u 2016 godini su bili: „AW Broker“ d.o.o Sarajevo koji je dobio „Zlatnu plaketu“ za najveći ostvareni broj transakcija, zatim „Unibroker“ d.o.o Sarajevo kome je pripala „Srebrena plaketa“ i „ Raiffeisen bank BiH”, koji je osvojio „Bronzanu plaketu“.

Foto: