en-USbs-Latn-BA
Odaberite simbol za pregled emitenta

SASE Press

Press

U okviru redovnih edukacijskih aktivnosti, danas su Sarajevsku berzu-burzu posjetili studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara. Tokom posjete, koja je dio kontinuirane saradnje između ove dvije institucije, upriličena je prezentacija o načinu rada i fukcionisanja berzanskog tržišta. Studenti su imali priliku upoznati se sa osnovnim informacijama o Sarajevskoj berzi, ulozi berze u ekonomiji, važnosti finansijskog tržišta, ali i sa konkretnim načinima kupovine i prodaje vrijednosnih papira putem berzanskog sistema trgovanja.

Press

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - članovima Berze u 2017. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“. Nagrade najuspješnijim brokerskim kućama dodijelio je Ahmed Hodžić, rukovodilac Odjela za trgovanje i nadzor Sarajevske berze- burze.

Press

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara danas su posjetili Sarajevsku berzu-burzu u okviru redovnih edukacijskih aktivnosti i kontinuirane saradnje između ove dvije institucije. Tokom posjete, upriličena je prezentacija o načinu rada i fukcionisanja berzanskog tržišta, kroz koju su se studenti upoznali sa osnovnim informacijama o Sarajevskoj berzi, ulozi berze u ekonomiji, važnosti finansijskog tržišta, ali i sa konkretnim načinima kupovine i prodaje vrijednosnih papira.

SASE Bilten

Ukoliko želite primati izvještaje ,kursne liste i izvještaje o trgovini putem maila, potrebno je da se pretplatite za SASE Bilten.

Aplikacija FAST

Ukoliko želite da imate pristup trenutnim informacijama sa tržišta postanite korisnik Aplikacije FAST.

Marketing

Na web stranicama Sarajevske berze-burze moguće je oglašavanje postavljanjem oglasnih bannera različitih formata.

Kontakt

  • Adresa: Đoke Mazalića 4/I,  Sarajevo

  • Telefon: (387) 33 251-460

  • Email: contact@sase.ba