Objavljeno dana: 20.03.2014

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, u srijedu, 19.03. ove godine je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - lanovima Berze u 2013. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“.

Tako je u I kategoriji, za ukupni ostvareni promet u prošloj godini „Zlatnu plaketu“ osvojilo društvo „See Investment Solutions“ doo Sarajevo, „Srebrena plaketa“ je pripala „Raiffeisen bank BiH“, dok je „Bronzana plaketa“ uručena brokerskoj kući „AW Broker“ doo Sarajevo.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama „Zlatna plaketa“ pripala je brokerskoj kući „AW Broker“ doo Sarajevo, „Srebrenu plaketu osvojilo je društvo „VGT Broker“ doo Visoko, dok je „Bronzanu plaketu“ dobilo društvo „Eurohaus“ doo Sarajevo, za ostvareni promet u trgovanju dionicama.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su „Raiffeisen bank BiH“, kome je pripala „Zlatna plaketa“, „AW Broker“ doo Sarajevo, koji je dobio „Srebrenu plaketu“, te „Unibroker“ doo Sarajevo sa „Bronzanom plaketom“ za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji, najuspješnije brokerske kuće su „VGT Broker“ doo Visoko koja je dobila „Zlatnu plaketu“ za ostvareni broj transakcija u prošloj godini, potom „Eurohaus“ doo Sarajevo kome je pripala „Srebrena plaketa“ i „Unibroker“ doo Sarajevo, koji je osvojio „Bronzanu plaketu“.

 

Foto: